Skylinen i Århus har nået nye højder med det nye KPMG-hus, som med sine knap 70 meter fordelt på 17 glasbeklædte etager sætter helt nye standarder for erhvervsbyggeri i den jyske hovedstad. Det er Centrumtegnestuen v. Schmidt, Hammer & Lassen og 3xNielsen A/S, der er ansvarlig for både ramme og indhold. På den måde er det lykkedes at linke indretningen til arkitekturens stramme linier.

Bag 10.000 m2 glas i Bruun’s Galleri har revisionsvirksomheden KPMG skabt et enestående og yderst repræsentativtmiljø for såvel kunder som ansatte. Med en stram minimalistisk indretning krydret med varme materialer, eksklusive tæpper og god kunst er der opstået en god atmosfære med både danske og internationale noter.  Det vellykkede resultat, skyldes ikke alene at der er valgt godt dansk design og kvalitetsmaterialer, men i høj grad også at interior manager Lars Vejen fra Schmidt, Hammer & Lassen, som har været ansvarlig for indretningen, har prioriteret rum, luft og lys lige så højt som interiøret. De store vinduespartier og den fantastiske udsigt over Århus har ganske indlysende været en væsentlig medspiller, som bl.a. har forhindret et hvert tilløb til overflødig udsmykning.

De meget lyse lokaler i det spektakulære hus, der er tegnet af Centrumtegnestuen ved Schmidt, Hammer & Lassen og 3xNielsen A/S, er indrettet med få og enkle skulpturelle møbler, som spiller op til arkitekturens stramme linier. Lars Vejen, der er uddannet møbelarkitekt, og som derfor selv har kunnet slå stregerne til de specialdesignede møbler, der er anvendt flere steder i huset, har i høj grad også vægtet møblernes funktionsværdi og fleksibilitet.

Møbler på hjul

På kontorerne er alle opbevaringsmøbler f.eks. forsynet med hjul, således at de let kan flyttes rundt mellem de forskellige kontorer og etageafsnit. Der er ligeledes indrettet meget fleksible arbejdspladser til hovedparten af virksomhedens 130 ansatte, der er placeret i forholdsvis åbne kontorarealer, hvor den enkelte arbejdsplads skærmes af af høje fleksibler opbevaringselementer. Her er der anvendt Dana kontormøbler fra SIS, leveret af Dannor, Hass & Berg.

Multifunktion og fleksibilitet kendetegner også kantineområdet, der er indrettet med mobile møbler og mulighed for afskærmning således at den let og hurtigt kan omdannes til konferencerum med plads til godt hundrede mennesker. Rummet, der iøvrigt domineres af et indskudt dæk og et meget skulpturelt trappeforløb, præges ligesom resten af huset af trægulvenes lyse men varme glød.

Værelser med udsigt

Kantinen er et godt eksempel på, at både bygherrer og arkitekt har gjort sig umage for at udnytte udsigten optimalt. Helt bevidst har man placeret kantine, konferencerum, møderum og reception på de øverste etager. På den måde får både medarbejdere, gæster og kunder de bedste muligheder for at nyde det fine kik.

Receptionen, der er virksomhedens smukke visitkort, breder sig over to etager, så der opstår et ekstra spektakulært vue fra det gigantiske sydvendte glasparti. Rummets ekstraordinære højde har også givet plads til et meget stort maleri af kunstneren Peter Skovgård, hvis fabulerende penselsstrøg spiller smukt op til en lille møbelgruppe bestående af Hans. J. Wegners elegante trebenede skalstol, CH 07, tegnet i 1963 og produceret af Carl Hansen & Søn siden 1997. Møbelgrupperne samles smukt af runde Cavalier-tæpper fra X-design, der også har leveret tæpper til nogle af gangarealerne.

De små siddegrupper optræder på hver etage i forbindelse med elevatorerne, hvor der er indrettet loungeområder med bl.a. høje slanke ståborde og matchende barstole, hvor der kan holdes korte uformelle møder.

Tilbage i receptionen finder man en organisk formet skranke, fremstillet af det plastiske materiale Corian – et eksempel på et af de møbler, som er udviklet specielt til projektet.