I en ombygning spares tid og penge ved at lægge nye gulve direkte på de eksisterende. Lav indbygningshøjde, vægt og elasticitet er svaret

Da den franske producent af køkkenudstyr, Le Creuset, skulle indrette sit nye skandinaviske kontor i en ældre og historisk ejendom i Tåstrup skete det med nye gulve fra x-design studio aps i Skanderborg, SimpLay.

De ældede vinylgulve i det 650 m2 store hus i to etager var slidte og ubrugelige. Ved at vælge SimpLay undgik Le Creuset at fjerne den eksisterende belægning og sparede kostbar tid og omkostninger i processen: I et plankeformat blev SimpLay udlagt direkte på de udtjente gulve. Det lader sig gøre med denne udgave af en heterogen, ftalatfri vinyl, fordi hver vinylplanke – formatet er 177 x 1219 mm – trods en en tykkelse på bare fem mm vejer hele otte kg! Det er en tyngde, som får den nye belægning til at stabilisere sig alene ved hjælp af sig egen vægt. Dertil kommer, at vinylbelægningen fra Objectflor er så elastisk, at den uden brug af låsesystemer eller klæbestoffer autonomt følger det gamle underlags overflade.

– Den indlysende fordel er, at man uden faglige forudsætninger selv kan skifte en planke, hvis uheldet har været ude og, at SimpLay er hurtigt og nemt at lægge, påpeger den danske Objectflor-agent, x-design studio aps i Skanderborg.

– Korrekt, bekræfter salgsdirektøren for Le Creuset Nordic i Tåstrup, Henrik Ekelin, selv jeg vil kunne finde ud af det! Og så var det en stor lettelse for os i vores ombygningsproces, at gulvet kunne lægges oven på eksisterende belægning, så vi undgik at røre ved de tilstødende konstruktioner.

Henrik Ekelin fremhæver især SimpLay for at være tyst: – Med 22 medarbejdere, forskudte plan og kunder til og fra vores showroom havde vi forventet trinstøj fra det nye gulv. Men konstruktionen er faktisk så effektivt støjdæmpet, at det ikke er tilfældet. Gulvet fungerer suverænt!

Om rengøringen siger Henrik Ekelin, at han ikke har modtaget kommentarer fra rengøringsleverandøren.

– Det plejer at være et sikkert tegn på, at alt så fungerer, konkluderer han.