H.K.H Kronprins Frederik og H.K.H Prinsesse Mary designer eget tæppe

Når Mary Donaldson og H.K.H kronprins Frederik åbner deres bryllupsgave fra det danske tæppefirma x-design, bliver det ikke den helt store overraskelse.

Parret har nemlig selv været involveret i designprocessen af et eksklusivt, håndvævet tæppe af mærket Tisca.

Kronprinseparret vil den 14. maj uden tvivl kunne kaste sig over et bugnende gavebord. Hele kongeriget vil gerne lykønske det unge par med en gave, og   hos x-design i Skanderborg er de sikre på, at lige netop deres gave vil falde i Frederik og Marys smag – parret har nemlig selv været med til personligt at farvesætte et håndlavet Tisca tæppe.

Administrerende direktør hos x-design Ole Kjøge udtaler: “Det er ikke første gang, at et tæppe fra os havner i kongehuset – vores tæpper ligger blandt   andet på Kongeskibet Dannebrog. Dronningen, der jo er kendt for sin gode farvesans og stilsikre smag, har altid været engageret i udviklingen af det endelige design, men denne gang har det unge par valgt selv at stå for   farvevalg og udformning. Og kronprinsen har bestemt arvet sin mors gode smag.”

Tisca-tæpper er kendt verden over for unikt design og høj kvalitet. Hvert tæppe er håndlavet, og der bliver kræset for alle detaljer – eksempelvis er det ofte anerkendte kunstnere og designere, der står bag udformningen af tæpperne, som også pryder gulvene hos blandt andre Spaniens kong Juan Carlos og designeren Louis Vuitton.

Produktion og design

I hjertet af det franske vindistrikt Bourgogne i byen Beaune finder man et smukt gammelt slot, hvorpå Tisca-tæpperne produceres. De smukke og naturskønne omgivelser og områdets fine eksempler på klassisk arkitektur inspirerer Tisca til gang på gang at sprænge rammerne for, hvordan et tæppe kan se ud.

Alle kan få lov at designe deres eget tæppe, men Tisca udvikler også selv en spændende og banebrydende kollektion hvert år. Ofte er det folk fra kunstens og arkitekturens verden, som står bag design og udformning, og her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Tæpperne er alle håndlavede, og de fremstilles med en ekstrem høj grad af nøjagtighed og sans for detaljen. Faktisk findes der over 2000 forskellige farver i Tisca-paletten, så man kan være sikker på at ramme den helt rigtige nuance i alle tæpper.

Det tager syv uger at lave et Tisca-tæppe, og i selve produktionsfasen overlades intet til tilfældighederne. Der bliver tværtimod puslet om hvert eneste tæppe, og det er netop denne store omhu, som gør Tisca-tæpperne unikke og noget nær perfekte. Tæpperne kan væves i en bredde af 10 meter mens længden er uendelig.